Tuesday, March 15, 2011

sory VS trima kaseh~

simple word with endless meaning..ouh..benda nie pendek je..tapi ramai orang sekarang susah sangat nak ucap..tapi kalau i miss u, i luf u,i need u sgt MUDAH..kan?kan?oke spechless..


kadang-kadang kite rase macam xperlu nak mintak maaf..sebab??sebab kite rase itu bukan salah kite..
"for what aku nak mintak maaf??bukan aku yang strt!!"
oke..ego gler kan ayat tuh..saye yakin ramai gune ayat nie..tapi pecayelah..once kite mintak maaf even BUKAN salah kite,kite akan rase relief sangat..sebab kalau die tak maafkan kan kite tuh urusan die..janji kite dah mintak maaf..but bak kata dalam cerita boys over flower
"kalau mintak maaf tuh sangat berguna,kenapa perlu ade undang-undang dan polis??"
erkk..cmnie laa...whatever it is..contoh kalau kau mencuri contonye, kau mintak maaf kat orang yang kau curi barang die..ye undang-undang untuk menghukum kau,dan poilis untuk tangkap orang mcm kau..tapi once u mintak maaf kat orang yang dah curik barang tuh kau akan rase tenang even orang tuh tak MAAFKAN kau..panjang gler penerangan kau echa!! hahahaha~XD tapi tuh la kenyataan..pengalaman? ADE!! *tapi bukan la situasi mencuri oke!!*



"weyh kau dah angkatkan belum baju aku??" "dah! dah!" "oke!" bapak laa...pliss tambah "oke tq!" susah ke nk cakap 2 words nie?? huh?? mati ke? errgghh..hello kau taw tak kalau kau kene kutuk pun kau adalah dibenarkan untuk cakap "terima kasih kerana kutuk saya" hahahaha~XD *aku lom pernah buat lagi* tapi siyes laa..susah ke nak cakap terima kasih..kau tau tak sekali kau cakap terima kasih kau dah buat sepuluh kali orang tuh rase dihargai..even orang tuh kutuk kau hahahahaha~XD..tapi serius..dalam hidup jangan terlalu bongkak sangat smpai nk cakap terima kasih pun susah sangat..



oke!! saye bukan ustzah nak nasihat atau cakap panjang-panjang..tapi serius..sila la amalkan word nie dalam hidup..korang akan FEEL GOOOODDDD~~ ^___^
*aku rase ayat dan contoh aku bagi xde kaitan dan terabur*

p/s : saya nie bakal cekgu bm ka??? T___T



3 comments:

Ct DJa said...

ouh, terima kasih menghabiskan masa saye dihadapan lappy sbb baca entri awak yg ntah hape2 nie. btw, mintak maaf sebab ckp entri awak ntah hape2. sekian terima kasih sekali lagi. :)

zubect said...

entry awk kali ni btol2 terkena btg idung sy sbb sy liat utk mintak maaf,sy akan guna exactly ayt lam cter bof tu,hehehehe,tp jgn bimbang,sy buka sekejam gu jun pyo tu,he8

sayeJAJA said...

akak ko punye komen mendalam cah..wkakakaka..btw, ape yang ko cakap ni betul lah kan. bukan semua orang senang nak cakap sori..nak cakap trimas..