Tuesday, February 15, 2011

I suke u, tapi bole tak kite kawan jer..

tadi mase tengah jalan blog orang tetibe terbace la satu entry nie "boleh tak i nak jadik single balek" ..huhuhu..memang pedas la kan..termakan cili ker??ahakss!! no komen..tu la satu ayat yang selalu orang guna tak kesah la boys o girls nak gune kalau nk clash,breakup o whatsoeva..hohoho..macam kejam kan..tapi kadang-kadang kene terima la..buat ape nak teruskan relationship tu kalau sebelah pihak jerk yang beria..yang sebelah lagi dah tak ade hati pun,..baek tak yah teruskan kann..huhuhu..sedih memang la sedih tapi mane korang nak, sedih sekarang atau sedih bile nampak pihak lagi satu tuh terang terang double kan kau..ahaaa!!


tuh biasa ayat popular la kan kalau nak clash..nie lagi satu saye nak cerite pasal kalau korang kenal someone..korang rase korang suke orang tuh..pendek kata dah jatuh cintan la kan..yela maybe sebelum nie tak ade orang yang caring pasal korang..so bile tetibe kenal sumone yang entah mane kenal pastu ambil berat kat korang...sure la hati tuh ade laennnn cket dikk...hahaha..kan3???pastu bile korang cakap la kat die dan meluahkan rase yang masam yang terpendam lame yang korang suke kat die..tup tup die balas camnie..


"roslan, i suke kat u tapi kite kawan jela..i nak jadik kawan u smpai bile2" OMG!!



hahaha..jangan la terkedu..eh jap2 bole eh nak tukar roslan tuh kepada aini..xsalah..zaman sekarang nie bukan perempuan je bole reject laki..saye tak nafikanlah laki-laki sekarang nie mule demand dan belajar mereject perempuan..hahaha..cmtuh la kann..penah tak dengar ayat camtuh dari kawan "sepesial" korang??huhu..saye pun penah rase dan bagi orang rase..*oke malu* ahaks!! amek kau..sumpa sape kene memang la down kan..tapi hey ya!! chill la..kumbang bukan seekor bunga bukan sekuntum..so bile kene cmtuh jawab jela cmnie..

"tulah. i pon rase cmtuh..i tak nak la bile kite dah in relationship nanti kite tak bole nak cmnie..i cakap jerk yang i mcm suke u tapi i sendri pon x sure btol ker tak hahaha" *haruslah tambah gelak bagi nk hilang kan malu dan bengang tuh kan*

huhuhu..tapi kekadang orang yang buat ayat cmnie bukan bermaksud die tak suke kite 100%..bukan..mungkin jugak die suke tapi die nak take tyme untuk kenal sape kite..die tak nak la kan maen sebatt jerk..kalau tak takkan la die bole caring kat korang kannn..ahaa!! lu pikir la sendri..tapi kalau lepas die cakap cmtuh tetibe tak lame lepas tuh kat FACEBOOK die dah in relationship dengan orang laen..NO KOMEN!! hahahhaa..yang tuh korang kene pk laaa jugak yerk..tapi pada saye yang lelaki haruslah menjadi gentleman bab bab cmnie..jangan la kau nak malukan perempuan dengan mereject tak ade bahasa dan pastu blah cmtuh jerk..be cool n gentlemen laa..girls pulak tolongggg la jage hati lelaki tuh cket yela korang pun xkan nak kalau orang yang korang suke btol-btol tuh cakap atau buat kat korang cmtuh kann..*nasihat untuk diri sendri jugak*


p/s : jangan nak gelabah sangat la kan kalau ade orang yang tak kenal caring dengan kite =p




4 comments:

Heriyhazalas said...

ade lak tips nak jwb malu huhaua...
ape2 pon sebb 2 xla mudah nk luahkn mende2 cinta ni...
jgn la sekadr skali jumpe dh mula tangkap cintan..takut mudah jatuh cinta...mudah istiharkan mudah la clash..kalo dh kawin kn susah mudah la cerai berai...hauhauahu(ak ketawa sebb sengaja)

echa said...

ery..hahaha~ yela kot..btol gak..kui3!! lawak jela..=p

Naqib Mohamad said...

thanks for sharing... mungkin kena pikir habis2 dulu sebelum nak in relationship... layan perasaan memang best, nak hadapi realiti pun kena ambil kira juga.

Lan Bingka said...

Cintaku padamu begitu besar..
Namun kau tak pernah bisa merasakan..
Meski sakit hati ini kau tinggalkan..
Ku ikhlas ‘tuk bertahan..

eh, ternyanyi plak..